Wild eten en wijn

Wild combineren met de juiste wijn

Het eten van wildgerechten is een waar feest voor de smaakpapillen. Wild vlees heeft een aromatische smaak en valt uitermate goed te combineren met een wijn. Maar wat voor wijn is nou het meest geschikt om bijvoorbeeld te serveren bij fazant? En welke wijn completeert een lekker mals gebraden haas? Dit soort zaken zijn natuurlijk nooit vervelend om zelf proefondervindelijk uit te zoeken, maar toch kan het lonen om een beetje research te doen.

Wild-en-wijn

Lekker tegendraads: Witte wijn

Er zijn heel veel verschillende factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een goede wijn. Niet alleen het soort vlees, maar ook de bereidingswijze is van belang bij het maken van een goede keuze. Over het algemeen is de regel dat een droge rode wijn het beste past bij wild gerechten, maar tegenwoordig is het totaal niet ongebruikelijk om bij wild – lekker tegendraads – gewoon een witte wijn te serveren. Zo kan de combinatie van fazant met een Chardonnay bijvoorbeeld erg lekker zijn.

Wijn gebruiken in het recept

Natuurlijk kun je ook wijn gebruiken bij het bereiden van een wildgerecht (bijvoorbeeld door de saus). Het is dan verstandig om een wijn te gebruiken die je ook bij het gerecht drinkt.

Vooraf informatie inwinnen

Voor wie zich goed wil laten informeren is het aan te raden eens een kijkje te nemen op een website als Wildplaza.com. Er is niet alleen veel te vinden over recepten en wild eten in het algemeen, maar er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan welke wijn bij welk gerecht past. Wildplaza.com is in ieder geval een goede plek om inspiratie op te doen en je een eindje op weg te helpen.