Zomerwild op de barbeque

Wild. Niet alleen lekker in de winter

Wild-op-barbecue

Hoewel wild vooral in de wintermaanden wordt gegeten, ontdekken steeds meer mensen de zomerse charme van wild op de barbecue. En waarom eigenlijk ook niet? Er staat nergens dat je wild alleen maar in de wintermaanden mag eten en daarnaast is wild van de barbecueook nog eens ontzettend lekker!

Het heeft er alle schijn van dat wild voor op de barbecue wint aan populariteit. Er zijn zelfs al heuse barbecuepakketten verkrijgbaar met kant en klare gemarineerde steaks en worstjes van kangoeroe en andere wildsoorten. Kortom het is tijd om heerlijk nonchalant op de slippers in korte broek tijdens een zomerse zonsondergang te genieten van de geur van een sappig struisvogelbiefstukje dat sist op een gloeiende gril van een barbecue…

 

Sappig vlees

Wild en wildbraad zijn overigens zonder al te veel poespas te bereiden op de barbecue. Bestrooi het vlees met peper en zout en smeer er wat olijfolie op en je hebt al een heerlijk stukje vlees. Eventueel een beetje tijm en rozemarijn of ga gewoon helemaal los met een lekkere rode wijn marinade! Schroei het vlees vervolgens dicht op de gril en haal het pas van de barbecue als het mooi roze is van binnen. Hierna nog even in aluminiumfolie wikkelen en tien minuutjes laten uitgaren, zodat het vlees lekker sappig is bij het opdienen.

Wild, erg gezond

Wild vlees is overigens niet alleen erg lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Het vlees is over het algemeen mager en rijk aan ijzer en eiwitten. Dit speelt ongetwijfeld ook een rol bij de stijgende populariteit van wild. Mensen gaan steeds meer op de gezondheid letten en kiezen bewust voor vetarme alternatieven voor op de barbecue. Hierbij kan de traditionele barbecueburger of worst vervangen worden door smakelijk zomerwild!

Wie meer wil weten over wild op de barbecue kan terecht op Wildplaza.com. Op deze site zijn veel achtergronden, actualiteiten, tips en recepten te vinden.