Broodje krokodil

Smakelijk vlees

Hoewel de krokodil een beschermde diersoort is, zijn er wel speciale krokodillenfarms waar krokodillen worden gekweekt voor de huid die gebruikt wordt voor handtasjes en schoenen.

krokodil

Maar wat gebeurt er eigenlijk met het vlees van de krokodil na het villen? Wordt dat dan zomaar weggegooid? Welnee! Krokodillenvlees is namelijk erg smakelijk en zeer geschikt voor consumptie. Van een krokodil van ongeveer 20 kilogram komt ongeveer 10 kilogram zeer smakelijk vlees.De smaak van krokodillenvlees is te vergelijken met die van kip of van kikkerbilletjes. Er zijn zelfs enkele poeliers die krokodillenvlees in het assortiment hebben!

Broodje krokodil

Van de week besloot ik dus om de proef op de som te nemen. Ik kreeg visite en het leek me leuk en origineel om mijn gasten voor de lunch een broodje krokodil te serveren. Dus ik ben als een ware Urban Indiana Jones naar de poelier geslopen en heb krokodillenvlees ingeslagen.

Maarja, hoe moet je in hemelsnaam krokodillenvlees bereiden? Gelukkig kwam ik een handige site tegen, namelijk Wildplaza.com, waar zelfs meerdere recepten stonden voor het bereiden van krokodillenvlees (blijkbaar eet men in Nederland al jaren krokodil en ben ik er gewoon weer eens een beetje laat bij).

Erg lekker

In ieder geval heb ik de krokodil in basilicum met cocossaus gemaakt (recept van Wildplaza) en ik moet zeggen het was echt een enorm succes! Hoewel sommige van mijn gasten in het begin nog wat huiverig waren, zetten uiteindelijk iedereen de tanden in een broodje krokodil.

Ze waren het er unaniem over eens dat het erg lekker was. Misschien dat ik volgende keer – om het te toppen – ratelslang uit de oven serveer (recept op Wildplaza!). Want je moet iets doen om tegenwoordig nog verassend uit de hoek te komen!

Geschreven door: Mario de Jonge